Форум Хорольська Хорольська

Теми для публікацій та розмов


Хорольська МДПІ
18 грудня 2012 Хорольська Хорольська

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Хорольська Хорольська Тема: Хорольська МДПІ
Новий податок на нерухомість з 2013 р.

          З 1 січня 2013 року вводиться новий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Запровадження такого податку в Україні – це певний крок до справедливого оподаткування.
         Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно є власники об’єктів житлової нерухомості фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти. Податком на нерухоме майно обкладатиметься житлова площа об’єкта житлової нерухомості.
         Законодавцем передбачено деякі пільги із сплати податку на нерухоме майно. Так, база оподаткування об’єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності  фізичної особи – платника податку, зменшується:
-    для квартири – на 120 кв. метрів;
-    для житлового будинку – на 250 кв.метрів.
        Таке зменшення надаватиметься один раз за базовий податковий (звітний) період – календарний рік і застосовуватиметься до об’єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа – платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.
        Cтавки податку встановлюються  сільською, селищною або міською радою за 1 кв. метр житлової площі об’єкта житлової нерухомості у таких розмірах:
-    ля квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, ставки податку не можуть перевищувати 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
-    для квартир та житлових будинків, житлова площа яких перевищує зазначені розміри (відповідно) ставка податку становить 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати.
       Порядок  обчислення і сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  регулюється статтею 265 Податкового кодексу України, якою визначені об’єкти та база оподаткування, ставки та строки сплати податку, а також пільги та умови їх надання.
                                               
                                                Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю
                                                Хорольської МДПІ

18 грудня 2012

Хорольська Хорольська Тема: Хорольська МДПІ

ДПС України запроваджено новий сервіс для платників податків – подання звітності про використання РРО через Інтернет.
      Вказаний сервіс значно спростить для підприємців процес формування та надання звітності. Він також знизить корупційні ризики за рахунок зменшення прямого спілкування представників бізнесу зі співробітниками податкової. Крім того, надасть можливість скоротити кількість перевірок суб’єктів господарювання за рахунок застосування дистанційного контролю.
      Нагадаємо, що Законом України від 7 липня 2011 року №3609 'Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України' внесено зміни до Закону України 'Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг' якими зокрема передбачено, що починаючи з 1 січня 2013 року суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні будуть створювати реєстраторами розрахункових операцій контрольні стрічки в електронному вигляді; забезпечувати неможливість спотворення або знищення даних про проведені розрахункові операції, копій розрахункових документів, які на ній містяться; забезпечувати можливість ідентифікації зазначеного реєстратора на такій стрічці; подавати до органів державної податкової служби інформацію дротовими або бездротовими каналами зв’язку.
    Суб’єкти господарювання, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів державної податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.
    До 1 січня 2013 р. подання звітності про використання РРО через Інтернет може надаватися платниками на добровільних засадах. Детально про новий сервіс можна дізнатися на сайті ДПС України www.sts.gov.ua  або в центрі обслуговування платників податків Хорольської  МДПІ.
 





Платники податків вже мають змогу зареєструватися
платником єдиного податку 5 або 6 групи!

Хорольська МДПІ нагадує, що з 12 серпня 2012 року введені дві додаткові групи платників єдиного податку для фізичних – 5 та юридичних осіб – 6. Граничний розмір доходу для цих груп встановлено на рівні 20 млн. грн. Максимальне число найманих працівників для 5 групи – 20, для 6 – 50. Ставка податку при сплаті ПДВ – 7%, при включені ПДВ до складу єдиного податку – 10% для обох груп.
Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання повинен подати до органу державної податкової служби заяву (пп.298.1.1 п.298.1 ст.298 ПКУ).
Звертаємо увагу на те, що в разі перевищення гранично допустимого розміру доходу платники єдиного податку 3 і 4 груп можуть подати заяву про перехід в групи 5 і 6 не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, в якому відбулося перевищення.


Нагадуємо суб’єктам підприємницької діяльності.

Квед необхідно замінити до 1 січня 2013 року.
   З 01.01.12 набув чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 „Класифікатор видів економічної діяльності”, затверджений наказом Декржспоживстандартом від 11.10.10 № 457 ( із змінами від 29.11.10 №530).
   Згідно з зазначеним наказом старі КВЕД ( ДК 009:2005) діють до 01.01.13, після чого усі суб’єкти підприємництва зобов’язані замінити їх на нові КВЕД.
   З метою попередження виникнення черг та проблемних ситуацій щодо зміни КВЕД, Хорольська МДПІ звертає увагу платників податків на необхідність якнайшвидшої заміни КВЕД на нові.
   Не зволікайте, цініть свій час та завчасно зверніться до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи – підприємця!




„Вдосконалення податкової системи України!

Шановні платники податків! На виконання доручення Президента України Віктора Януковича ДПС України здійснює комплекс заходів для підготовки Програми лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 рр.
Бажаючі можуть залишити свої пропозиції щодо удосконалення податкового законодавства та поліпшення роботи органів ДПС в спеціальних скриньках, що розміщені у приміщеннях органів ДПС та Центрах обслуговування платників податків, або надіслати їх на електронну адресу taxservice@sts.gov.ua.”


Сектор взаємодії із ЗМІ та
громадськістю МДПІ

9 листопада 2012


1




  Закрити  
  Закрити